Skraplotter

Skraplotter från Svenska Spel

Det finns ytterligare några lotter från Svenska spel som uppskattas av många lottskrapare och det är Skrapbingo, Skrappyramid och Skrapkryss. Dessa lotter kostar 30 kronor och här kan du vinna upp till 1 000 000 kronor. De här skraplotterna har ett stort antal rutor som du ska skrapa, betydligt fler än på en vanlig skraplott, vilket brukar uppskattas av lottskrapare som vill förlänga spänningsmomentet.


När du spelar Skrapbingo har du fyra bingofält. Du skrapar fram utropsnumren och kryssar för dem i dina bingofält. Om du får fem nummer i rad (vågrätt, lodrätt eller diagonalt), en inre fyrkant, ett hörn eller ett kryss vinner du.

Skrappyramid är en skraplott där du ska försöka skrapa fram en vinnande rad i en pyramid. Pyramidens nummer är synliga och du ska skrapa fram numren i ett fält bredvid pyramiden. Varje nummer som du skrapar fram kryssar du för i pyramiden.

Skrapkryss fungerar ungefär som ett korsord. Du vinner om du skrapar fram 3 eller fler ord som finns i det synliga korsordet.

Penninglotten är det klassiska lotten som var oerhörd populär innan utbudet av lotter blev betydligt större. Penninglotten kostar 50 kronor och du kan vinna upp till tre miljoner kronor på din penninglott. Tidigare hade man dragningar för penninglotten, men idag är den en skraplott.

 

Skraplotter från Folkspel

Sverigelotten är utgiven av Folkspel, samma utgivare som ligger bakom succén bingolotto. Sverigelotten fungerar som en trisslott: 9 rutor att skrapa och tre lika belopp ger vinst. Lotten kostar 25 kronor.

Skrapan är Sveriges billigaste lott. Den kostar bara 5 kronor. Skrapan har också 9 rutor och du kan vinna upp till 100 000 kronor på dina 5 satsade kronor.